| t2+1 | ||
f(x) = ln √ | = ? | |
| t2−1 |
i gdzie masz zmienna −x ?
wiec tak wychodzi na to ze sa dwie zmienne chyba ze liczba t jest to x podniesionym do
potegi drugiej lecz moge sie mylic
cos mi swita z technikum ale pewnosci nie mam
wiec tak wychodzi na to ze sa dwie zmienne chyba ze liczba t jest to x podniesionym do
potegi drugiej lecz moge sie mylic
cos mi swita z technikum ale pewnosci nie mam
dziwne dla mnie, że pojawiło się x i t − chyba, że źle przepisałeś ...
może powinno być f(t) = ...
wiec jak rozwiazac to majac f(t) zamiast f(x) ?
| t2+1 | 1 | t2+1 | ||||
f(t) = ln ( | )12 = | *ln | ||||
| t2−1 | 2 | t2−1 |