trudne?
kasia: | | 210x+√816*2 | |
pomożecie?  |
| |
| | 2−3 | |
8 gru 10:08
Lukas : czy wynik to 2
7x + 2
22

jak tak to napisze rozw.
8 gru 10:11
Lukas : czy wynik to (2 do potegi 7 * x) + 2 do potegi 22. Slownie

bo tam co mi nie wyszlo
8 gru 10:12
kasia: niestety,nie mam wyniku
8 gru 10:14
Lukas : ok to pisze
8 gru 10:14
kasia: ..ale napisz mi swój pomysł
8 gru 10:15
kasia: już wiej,jak to zrobiłeś
8 gru 10:23
Lukas : ...=(210x + (2*p{2)){16}*21)/2−3 = 210x+(2*21/2)16 *21/2−3 =
210x+(23/2)16*21/2−3 = 210x+248/3*21/2−3 = 210x+224*21/2−3 =
210x+225/2−3 = 27x+222
8 gru 10:23
kasia: *wiem...chyba tak właśnie to powinno wyglądać
8 gru 10:23
Lukas : na pewno tak
8 gru 10:24
kasia: dzięki...ja zamieniłam
√816 na( 2
3)
8 i też mi wyszło tak,jak Tobie
8 gru 10:25
kasia: super,jeszcze raz dzięki...miłego dzionka dla wszystkich
8 gru 10:26
nikka: mnie wyszło 213x + 228 ...
a tak ponadto Kasiu − to jakie jest polecenie ? Czy to nie było równanie do rozwiązania − a
jeśli tak to gdzie znak równości co powinno być po nim?
8 gru 10:26
nikka: 210:2−3 = 210−(−3) = 213
8 gru 10:28
Lukas : nikka ma racje bo tam to trojke z 2
−3 dodajemy bo z dwoch minusow tworzy sie plus
8 gru 10:28
Lukas : no wlasnie

z rozpedu juz odjalem
8 gru 10:29
kasia: ajjjj..masz rację nikka,przecież jak dzielimy,to odejmujemy...więc będzie 10−(−3)=13 i
25−(−3)=28
dzięki serdeczne
8 gru 10:29
kasia: dzięki nikka,nie trzeba nic dalej robić

..
8 gru 10:30
nikka:
8 gru 10:38