matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc
malutka:
Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny jesli : h=21cm ?
8 gru 09:19
sushi_ gg6397228:
1
r=
h −−>kolko w srodku trojkata
3
2
R=
h −−> trojkat w kółku
3
8 gru 09:22