km
KM: Jak z k ln2 * ln(k ln2) może powstać k ln2(lnk+ln ln2)?
Wydaje mi sie, że to jest źle, ale mam coś takiego w zeszycie...
7 gru 21:30
Grześ: spójrz:
ln(k*ln2)=ln(k)+ln2
7 gru 21:32
KM: Co nie zmienia faktu, że powinno być
k ln2*ln(k ln2)=k ln2*(ln k+ln 2), a mam zapisany
podwójny logarytm
7 gru 21:39
sushi_ gg6397228:
ln(k* ln 2)= ln 2 + ln (ln2)
7 gru 21:46
Godzio:
Taki wzorek tu jest:
loga(b*c) = logab + logac
7 gru 21:46
KM: Ale czemu ln(k*ln2)=ln2+ln(ln2)?
7 gru 21:58
sushi_ gg6397228:
ln (a*b)= ln a + ln b
a=k
b= ln 2
7 gru 22:11
KM: Ok już widzę

dzięki
7 gru 22:18