Mógłby mi ktoś to zrobić, bo nie ogarniam tego.
Mateusz: 
Dwa samochody wyruszyły jednocześnie naprzeciwko siebie z miejscowości A i B. Prędkość
jednego samochodu była o 30 km/h większa od prędkości drugiego samochodu. W momencie mijania
| | 3 | | 2 | |
samochody przejechały odpowiednio |
| i |
| odległości między miastami. Oblicz średnie |
| | 5 | | 5 | |
prędkości obu samochodów.
Mógłby mi ktoś to zrobić, bo nie ogarniam tego.
7 gru 21:28
Mateusz: Mógłby mi ktoś to zrobić, bo nie ogarniam tego.
7 gru 21:45
Mateusz: Proooszę, niech mi to ktoś policzy...
7 gru 22:03
Eta:
Pomagam

............. za momencik
7 gru 22:09
jacek: z tych równań
5/3v
1=s/t
5/2v
2=s/t
5/3v
1=5/2v
2
v
1=v
2+30
podstaw za v
1, v
2+30
i oblicz v
2 a później v
1
7 gru 22:17
dero2005:

V*t =
25S (V+30)*t =
35S
ponieważ odległość i czas dla obydwu samochodów są te same porównujemy te wzory i dzielimy
przez t i S
2V =
3V+30
V
1 = 60
kmh
V
2 = 90
kmh
7 gru 22:24
Mateusz: Może sobie potem jakoś poradzę, dzięki.
7 gru 22:24
Eta:

Spotkały się po tym samym czasie w punkcie M, to: t
1= t
2
| | 3 | |
sam. jadący z A → B : v1 , t1, s1= |
| s
|
| | 5 | |
| | 2 | |
sam. jadący z B → A : v2= v1 −30, t2 , s2= |
| s
|
| | 5 | |
t
1= t
2
v
1*s
2= v
2*s
1
| | 2 | | 3 | |
v1* |
| = ( v1−30)* |
| /*5
|
| | 5 | | 5 | |
2v
1= 3v
1 −90
v
1= 90 km/h to v
2 = 90 − 30= 60 km/h
7 gru 22:31
Mateusz: Teraz to już zajebiście rozumiem.
7 gru 22:36
sadasd:
21 sty 20:42
xxx: Czuję jakbym się cofnęła do 2010 roku
29 mar 14:29
Iryt:
Wtedy forumowicze byli grzeczni

Ale to już było....
29 mar 15:02
. :
Z tamtych czasów to tylko ten telewizjer czy inny telewizor co pewien czas wpadał i wypisywał
swoje 'prsemyslenia'
29 mar 18:18
aa:
I to se newrati

Pozdrawiam starych pomagierów
29 mar 18:31
daras: To forum juz umiera , lata zaniedbań i brak zainteresowania rozwojem ze strony właściciela.
Garstka zapalencow nic tu nie poradzi.
30 mar 12:32
. :
Nie sądzę aby to była wina jakichkolwiek zaniedban.
Forum umiera bo nowe pokolenie szuka gotowca na chatgpt.
I to de facto spowodowało że 'ruch' na forum jest praktycznie zerowy.
30 mar 13:44