pola powieszchni
koks: pole powieszchni calkowitej prostopadloscianu o wymiarach 5x 3x 4 jest rowne? prosze o pomoc
7 gru 20:24
Tragos: a jaki był wzór na pole POWIERZCHNI całkowitej prostopadłościanu?
7 gru 20:25
bart: 2(5x*3x) + 2(5x*4X) +2(3x*4x)
7 gru 20:26
bart: 2Pp + Pb... no tez mi zaje**** wzor
7 gru 20:27
koks: v=a razy b razy H
7 gru 20:30
bart: koks −.−
7 gru 20:34
bart: to jest objetosc a Pole powierzchni to po prostu kazda sciane osobno liczysz i je dodajesz ale
w tym prostopadloscianie sa 3 pary takich samych par i przez to ta 2 przed nawiasami
7 gru 20:36
Tragos: bart, tylko wydaje mi się, że ten prostopadłościan to ma wymiary 5, 3, 4

P
c = 2*5*3 + 2*5*4 + 2*3*4 = 30 + 40 + 24 = 94
7 gru 20:36
bart: 30x2 + 60x2 + 24x2= 114x2
7 gru 20:37
bart: zamias 60 ma byc 40 xD
7 gru 20:38
bart: kolega napisal 3x 5x i 4

wiec jest wieksze prawdopodobienstwo, ze sie pomyslil poprzez
niewpisanie x, niz wpisanie dwa razy x
7 gru 20:39