matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
Agnieszka:
5x
7)Dziedziną funkcji f ( x ) =
jest zbiór
x
2
−9
7 gru 20:10
Kejti:
x
2
−9=(x+3)(x−3) x+3≠0 ⋀ x−3≠0 wyklucz te dwie wartości z dziedziny..(D=R)
7 gru 20:12
magda:
Aga w mianowniku nie może być zera zatem x
2
−9≠0
7 gru 20:12