graica:
Svanar: Oblicz granice:
| | 1 | |
limn→∞(n√10100 − n√ |
| ) |
| | 10100 | |
7 gru 20:01
elwira91: 0
7 gru 20:13
Svanar: to wymyśliłem, ale dlaczego ?
7 gru 20:25
Amaz:
No to łatwo, oba człony dążą do "jedynki" 1−1 = 0
7 gru 20:29
elwira91: limn→∞n√a=1
a>0
7 gru 20:31
7 gru 21:51
sushi_ gg6397228:
0
7 gru 22:09
Svanar: w odpowiedziach cos innego mam
7 gru 22:12
sushi_ gg6397228:
| | 2n2+2 | |
bo moze przykald jest ( |
| )n2 |
| | 2n2+1 | |
7 gru 22:17
Svanar: nie, ma byc dokładnie tak jak napisałem
7 gru 22:20
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
"e" sie stosuje kiedy w nawiasie granica jest 1, u nas jest |
| , wiec mozna sobie w buty |
| | 2 | |
wsadzic
podstaw pod "n=100" i policz na piechote −> liczba bedzie mniejsza od 1
7 gru 22:22