matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lb
KM:
1
Mam zbadać zbieżność z kryt. porównawczego ∑
∞
n=1
√
sin
1
n
.
n
1
a
n
No to biorę b
n
=
i lim n→∞
= lim n→∞
√
sin
1
n
=0,
n
b
n
czyli szereg jest
zbieżny
. Dobrze?
7 gru 19:37