Działania na ziobrach
Marta:

Wśród 300 uczniów korzystających ze stołówki przeprowadzono ankietę:
130 uczniów lubi zupę pomidorową
110 uczniów lubi zupę szczawiową
80 uczniów lubi zupę grochową
40 uczniów lubi zupę pomidorową i szczawiową
30 uczniów lubi zupę pomidorową i grochową
20 uczniów lubi zupę szawiową i grochową
10 uczniów lubi wszystkie zupu
Podaj ilu uczniów:
a) nie lubi żadnej zupy
b) lubi dokładnie jedną
c) lubi dokładnie 2 zupy
7 gru 19:26
7 gru 19:27
Marta: i bez 'z' na rysunku miałobyc

7 gru 19:27
magda:

a) 70+30+10+20+40+10+60=240
300−240=60
b) 70+40+60=170
c) 20+30+10=60
7 gru 19:57