matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c.geo
PP:
3
1
1
DANE JEST a
1
=−
, q=
, a
n
=−
oblicz n i S
n
2
3
54
7 gru 18:43
magda:
a
n
=a
1
q
n−1
1
3
1
−
=−
(
)
n−1
54
2
3
1
3
1
1
−
=−
(
)
n
(
)
−1
54
2
3
3
1
3
1
−
=−
(
)
n
3
54
2
3
1
9
1
9
−
=−
(
)
n
/ −
54
2
3
2
2
1
=
n
486
3
1
1
=
n
243
3
1
1
5
=
n
3
3
n=5
7 gru 20:07