matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
Agnieszka:
POmocy
! Wartość wyrażenia
x
3
+4x
dla x=
√
2
wynosi:
x
2
Proszę o pomoc ]
7 gru 18:16
Kejti:
2
√
2
+4
√
2
6
√
2
=
=3
√
2
2
2
7 gru 18:18
Agnieszka:
Dziękuję
7 gru 18:21
baran:
√
2
3
+4
√
2
2
√
2
(
√
2
2
+4
)
2
6
√
2
2
3
√
2
7 gru 18:23