matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodna
baran:
Oblicz pochodna z sin5x:
7 gru 18:15
elwira91:
(sin5x)'=cos5x*5=5cos5x
7 gru 18:51
ArekB:
∫5cos5x
: )
7 gru 18:54
elwira91:
sin5x
∫5cos5xdx=5∫cos5xdx=5
=sin5x+c
5
7 gru 19:03