matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
limes
mongoł:
mamy obliczyć granicę: lim
n
→
∞
n[ln(n+2) − ln n] pomożecie
7 gru 16:08
mongoł:
ponawiam
7 gru 19:29
elwira91:
n(ln
n+2
n
)=n(ln(1+
2
n
)=ln(1+
2
n
)
n
=...
7 gru 19:41
mongoł:
dzięki
7 gru 19:48