matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna, proszę o pomoc
arigatou:
dla jakich m, dziedzina funkcji wymiernej w(x) jest zbior wszystkich liczb rzeczywistych, jeśli:
x
2
+5
a) W(x)=
x
2
+2x+m
x
3
+2x+4
b)W(x)=
mx
2
+3x+9m
x+5
c)W(x)=
mx
2
+mx+m+1
7 gru 14:36