wyznacz wzór
kon: wyznacz wzór funkcji przechodzącej przez punkty a(−1,−2) i B(2,−3)
a wiec −2=−1a+b
−3=2a+b do wzoru:y=ax+b
a dalej >> wyznaczam a i b
7 gru 00:10
elwira91: nom
7 gru 00:12
kon: czyli a=−2/−1=2
b=2/−3=cos tam 0,6
7 gru 00:15
kon: a potem do wzoru np:y=2x+0,6 ?/
7 gru 00:18
elwira91: a=−13
b=−73
teraz podstawiasz do wzpru y=ax+b i masz wzor funkcji
7 gru 00:24
kon: dzieki
7 gru 00:31
elwira91: spox tylko nie wiem po co ten jezyk
7 gru 00:31
kon: miało byc bez jezyczka ale jakos jest

z przyzwyczajenia
7 gru 00:34
Gustlik: A(−1,−2)
B(2,−3)
To można zrobić bez układu równań:
7 gru 01:24