.
abc: 2√50−4√8 zapisane w postaci jednej potęgi wynosi? no właśnie ile.. pomoże ktoś bo nie wiem
jak to wyliczyć
6 gru 23:27
mila: 50=2*25
8=2*4
2*5√2−4*2√2 √2=21/2
spróbuj
6 gru 23:31
abc: wychodzi mi 21/2
6 gru 23:37
kuba: ja zrobilem tak :
2*5*21/2−4*2*21/2
201/2−161/2
41/2
6 gru 23:45
kuba: dobrze?
6 gru 23:46
kuba:
6 gru 23:52
mila: Nie Kuba nie mozna tak mnożyc `
10√2−8√2=2√2=2*21/2=23/2 21*21/2=21+1/2=23/2
6 gru 23:57
kuba: aaa Mila
7 gru 00:02
mila: to tez sie moze przydac np (23)4=212 4√53=53/4
48:43=45
7 gru 00:08
kuba: dziekuje
7 gru 00:12