pomocy!
Renia: ktora z podanych liczb jest wieksza od 1?
(0,3)
−10
(
12)
10
(−2)
−4

?
6 gru 21:57
olek: pierwsza. wystarczy wyliczyc
6 gru 22:00
Renia: tylko jak..
6 gru 22:02
św. Mikołaj:
| | 1 | | 1 | |
(−2)−4= ( |
| )4= |
| < 1 |
| | 2 | | 24 | |
6 gru 22:03
Renia: a jak zrobić (0,1)
−3 =
6 gru 22:14
Kuba: popatrz to masz proste jak masz do potegi minuoswej to mianownik sie zamienia z licznikiem np.
2/5 to 5/2 , 3/4 to 4/3 i to teraz mnozysz np. w Twoim przypadku razy 3
6 gru 22:17
Kuba: ale nie liczbe jako 3 tylko do potegi 3 jak cos
6 gru 22:17
Renia: czyli ile to bedzie
6 gru 22:20
6 gru 22:23