matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Ona:
3
4
−
2
3
przez
2
3
−
1
2
=
pomocy
6 gru 21:22
kasia:
doprowadz do wspolnego mianownika i wyniki z obu wyrazen podziel
6 gru 21:25
Ona:
jedna druga
6 gru 21:42
Bogdan:
Proponuję taki sposób postępowania:
3
2
−
4
3
12
9 − 8
1
*
=
=
2
1
−
3
2
12
8 − 6
2
6 gru 22:08