procenty
aaa: Cene obnizono najpierw o 30%, nastepnie obnozono o 20%. zatem cene obnizono o 50% ?
6 gru 21:03
Godzio:
0,7 * 0,8 = 0,56 −− obniżono o 44%
6 gru 21:05
aaa: aaaaaa to najpierw robie 100−30= 70% i potem 100−20=80% i robie tak jak napisałeś
6 gru 21:09
Godzio:
6 gru 21:09
aaa: dzieki

bo ja bym zrobill ze potem jak wyjdzie to 70% to bym to wzioł jako 100% i potem 20%ze
stu hehe
6 gru 21:11
Godzio:
Tak najłatwiej, wystarczy znać tą metodę, bo można by było na około:
cena x,
x − 30%x − 20%(x − 30%x) = ... itd
6 gru 21:12