matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc!
Olka:
3
1
Liczbą odwrotną do liczby 5
−2*
*
3
√
−8
jest: ?
11
11
11
70
11
104
11
−
104
70
−
11
6 gru 20:39
Tragos:
3
58
5
=
11
11
1
23
2
=
11
11
3
√
−8
= −2
58
23
58
46
104
a =
−
* (−2) =
+
=
11
11
11
11
11
1
11
=
a
104
6 gru 20:47