Proszę o pomoc!
Adam: Licznik pewnego ułamka jest równy 6. Jeśli licznik tego ułamka zmniejszymy o 2, a mianownik o
3, to wartość tego ułamka się nie zmieni. Jaki to ułamek?
6 gru 20:18
6 gru 20:19
6 gru 20:20
Tragos: aj Amaz mnie wyprzedził(a)
6 gru 20:20
Amaz:
Kto jest mistrzem świata?
6 gru 20:21
Adam: | | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
odpowiedzi w kluczu są takie: |
| ? , |
| ? , |
| ? , |
| ? |
| | 10 | | 5 | | 11 | | 9 | |
6 gru 20:23
Adam: Amaz: mistrz
6 gru 20:23
Amaz:
No koles wymnóż na krzyż i policz "iksa"
6 gru 20:24
Tragos:
4x = 6(x−3)
4x = 6x − 18
18 = 2x
x = 9
6 gru 20:25