15 sty 19:24
Bredzik: Jak jak jak

?
15 sty 19:41
Bredzik: SSSS
15 sty 20:10
Bogdan:
∫cos3x dx = ∫cosx*cos2x dx = ∫cosx*(1-sin2x) dx =
= ∫(1-t2) dt = t-t3/3 +C = sinx - (sin3x)/3 + C
podstawiamy: sinx = t → cosx dx = dt
15 sty 20:27
lisek:
∫cos3x dx = (cos2x * sinx)/3 + 2/3 ∫cosx dx = (cos2x * sinx)/3 + 2/3 sinx + c
15 sty 20:29
jotesa: ∫cos3xdx=1/3 cos(3-1) xsinx + (3-1)/3 ∫cos(3-2)xdx = 1/3 cos2xsinx + 2/3
∫cosxdx = 1/3 cos2xsinx + 2/3 sinx + C
To jest ze wzoru:
∫cosnxdx=1/n cos(n-1)xsinx + (n-1)/n ∫cos(n-2)xdx
15 sty 20:30