matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz
Żaneta:
znajdz sinα (ab. ac) gdzie A(4.8.6) B(2.1.3) C(4.2.1)
6 gru 18:32
M:
12 kwi 13:43
Miś Uszatek:
A=4,8,6) B=(2,1,3) C=(4,2,1) AB→=u→=[−2,−7,−3] |u|=
√
4+49+9
=
√
62
AC→=v→=[0,−6,−5] |v|=
√
0+36+25
=
√
61
uov=0+42+15=57
uov
cosα=
|u|*|v|
57
cosα=
√
62*61
57
cosα=
√
3782
3782−3249
533
sinα=
√
1−cos
2
α
=
√
=
√
3782
3782
12 kwi 14:45