Liczenie pierwiastkow
Emag: Jak mozna obliczyc pierwiastek z {160} ?
6 gru 18:03
ArekB: √160 = √16 * √10 = 4*√10
6 gru 18:05
Paweł: Albo rozkladasz na czynniki recznie jak nie widzisz
160 | 2
80 | 2
40 | 2
20 | 2
10 | 2
5 | 5
1 |
robimy pary 2*2 a pozostalosc iloczny pod pierwiastek 5*2
4√10
6 gru 18:10
milena: pierwiastek z 2
18 wrz 19:44
pieczar: √2408,33
27 wrz 12:57
dfadgfas: √1550025
8 lut 16:18
Kacper : √2,5
15 mar 14:14
Piotrek: 4√212
27 mar 21:25
Krzysiek : To ma byc tak 4√212? jesli tak to (212)1/4=212/4=23=...... policz juz sobie
Wzory zastosowane n√a=a1/n i rowniez (an)m=an*m
27 mar 23:41
miszcz: √160 = 4√10
28 mar 14:03
ala: √{2}−{1}
11 kwi 13:28
ala: √√2−1
12 kwi 14:50
przem: 5√19,51
4 cze 21:23