?
lalala;d: witam może mi pomożecie nie wiem jak zrobić zadanie

niech x1 bedzie jednym miejscem zerowym funkcji kwadratowej której wierzchołek znajduje sie w
punkcie W. wyznacz (o ile istnieje) x2− drugie miejsce zerowe tej funkcje
a)x1= −2 W=(0 , 3 )
b) x1= 0 W (1 , 4 )
6 gru 17:08
6 gru 17:09
lalala;d: a jak to wyliczyć nie mam przecież x2
6 gru 17:10
Kejti: ale wierzchołek masz

x
w to p, współrzędna wierzchołka.
6 gru 17:17
lalala;d: aaha a możeszmi jeden przykład zrobić bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrać
6 gru 17:18
Kejti: mogę Ci ze wzoru wyznaczyć to co masz policzyć.
2x
w=x
1+x
2
x
2=2x
w−x
1
podstawiasz:
a) x
2=2*0−(−2)
x
2=...
6 gru 17:21
lalala;d: ok dzieki
6 gru 17:21