matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!
zizou:
4x
3
−6x+sin2x
lim x dazy do 0
x
3
*sinx
2
6 gru 13:18
Basia:
= (na mocy l'H.)
12x
2
−6+2cos2x
lim
x→0
=
3x
2
*sinx
2
+x
3
*2x*cosx
2
12x
2
−6+2cos2x
lim
x→0
3x
2
*sinx
2
+2x
3
cosx
2
licznik → 12*0−6+2*1=−4 mianownik → 3*0*0+2*0*1=0 przez wartości dodatnie czyli całość → −
∞
6 gru 16:17