Oblicz odległość miedzy domami Jurka i Tomka...
Em: Domy trzech kolegów znajdują się w punktach, które można zaznaczyć w układzie
współrzędnych: dom Tomka w punkcie T(1,1), dom Jurka w punkcie J (− 2,3), zaś dom
Piotrka w punkcie P(0,−2).
a) Oblicz odległość miedzy domami Jurka i Tomka.
b) Które domy są położone najdalej od siebie. Odpowiedz uzasadnij.
Bardzo proszę pomóżcie mi zrobić to zadanie siedzę nad nim i siedzę i nie mam pojęcia jak
zrobić...
5 gru 21:08
fikuś: zastosuj wzór na odległość punktów
5 gru 21:28
Em: wyszło mi że od tomka do jurka √13 od pawła do tomka 2 a od pawła do jurka √27 możecie
powiedzieć czy wyszło mi dobrze czy źle?
6 gru 15:48
Em: bardzo proszę odpowiedzcie, nie chcę znów dostać 1
6 gru 17:59
sushi_ gg6397228:
pokaz swoje obliczenia : Tomek Pawel −− nie moze byc 2
TJ −− dobrze
PJ−− źle
6 gru 18:14
Em: Obliczyłam jeszcze raz, zapisałam tak:
1.od Tomka do Jurka √(−2−1)2 + (3−1)2 = √13
2. od Pawła do Tomka √(1−0)2 + (1+2)2 = √10
3. od Pawła do Jurka √(−2 −0)2 + (3+2)2 = √40
Już dobrze, czy dalej źle? A jak źle to dlaczego?
6 gru 20:21
Em: 
6 gru 20:54
Em: muszę to mieć na jutro...
6 gru 22:14