matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole i obwód rombu o przekątnych 2√2 i 4√3
boombastic:
5 gru 20:50
M:
12 kwi 14:47
Miś Uszatek:
e=2
√
2
f=4
√
3
e*f
P=
2
2
√
2
*4
√
3
P=
2
8
√
6
P=
=4
√
6
jm
2
2
W rombie zachodzi e
2
+f
2
=4a
2
8+48=4a
2
4a
2
=56 a
2
=14 a>0 a=
√
14
Ob=4*a=4*
√
14
12 kwi 14:56