rowniania kwadratowe
ktokolwiek: na płaszczyznie zaznaczono n punktow z ktorych dowolne trzy nie sa liniowe.nastepnie polaczono
te punkty odcinkami.ile jest tych punktow,jesli wyznaczyły one 15 odcinkow?
5 gru 20:26
bajka:
n= 6
5 gru 20:35
ktokolwiek: super tylko w rozwiaznaiu nie napisze n=6 bo sobie z nieba tego nie wezme?mozna jakies
rozwiazanie
5 gru 20:37
bajka:
n >3
odcinki zawierające się w bokach n−kąta+odcinki zawierające się w jego przekątnych = 15
Rozwiąż to równanie kwadratowe z n , dla n >3
5 gru 20:49
ktokolwiek: i ma wyjsc 18 a nie 6
5 gru 21:13
5 gru 21:21