:) dobry dzien :))
agatta: wartośc liczbowa wyrażenia (x+2y)
2−(x−2y)
2 dla x=
√2, y=−
√2
a)20
b)−16
c)16
d)−20
potrzebne mi z rozwiązaniem

z góry dzieki
5 gru 19:02
św. Mikołaj:
a2−b2= (a−b)(a+b)
(x+2y)2−(x−2y)2= (x+2y−x +2y)(x+2y+x −2y)= 4y*2x= 8*x*y= ..............
odp: b)
5 gru 19:08
Pedro: 16
5 gru 19:10
Pedro: Nie, mój błąd, Mikołaj ma rację
5 gru 19:10
agatta: a nie −16?
5 gru 19:10
agatta: oki to dobrze licze
5 gru 19:11
św. Mikołaj:
5 gru 19:11
agatta: wynikiem działania 4(x−2)
2−4(x
2+4) jest równa?
5 gru 19:15