matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
karolina:
Prosze o pomoc
Krawedź boczna ostrosłupa prostopadła do podstawy ma długosć 17 cm. Podstawą jest trojkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 18 cm i 24 cm. Oblicz objetosć tego ostrosłupa.
5 gru 18:51
św. Mikołaj:
H= 17
18*24
P
p
=
=......
2
1
V=
P
p
*H=......
3
5 gru 19:14