ponownie
qwerty:

Zad.3 Zaznacz na osi liczbowej podany zbiór. Czy jest on przedziałem liczbowym

(nie rozumiem
o co chodzi)
a)A={x : x∊N ∧ x ≤ 5}
b)B={x : x∊C ∧ −3< x ≤
√2 }
c)C={x : x∊R ∧ x < 10}
d)D={x : x∊R ∧ x ≥
√3 }
czy dobrz zaznaczyłem na osi liczbowej

nie rozumiem dugiej połowy zadania mógłby ktos pokazac
o co chodzi
5 gru 18:12
think: http://www.math.edu.pl/przedzialy-liczbowe
co mi nie pasuje, to to że w a) wyrzuciłeś 0 z naturalnych
natomiast w b zaznaczyłeś
√2 chociaż x jest liczbą całkowitą, więc największa spełniająca tą
nierówność to 1.
5 gru 20:09
zenek: w b) na osi liczbowej zaznaczasz tylko: −2, −1, 0, 1
5 gru 20:29
ffgbr: βπΩ
5 wrz 19:10
Zenek: w b) na osi liczbowej zaznaczasz tylko: −2, −1, 0, 1
5 wrz 19:11