Help!!!!!
Adam: Siema!. Zaraz mnie szlak trafi więc napisze tu jaki mam problem xD otóż jest pewne zadanie
którego nie mogę w żaden znany mi sposób rozwiązać może znajdzie się jakiś człowiek który
potrafi mi to wytłumaczyć i rozwiązać (krok po kroku)
Wyznacz:
| | 1 | |
b) siódmy wyraz rozwinięcia (2x− |
| )10 |
| | 4 | |
| | 1 | |
e)środkowy wyraz rozwinięcia(x− |
| )16 |
| | 3√3 | |
| | 1 | |
f)środkowy wyraz rozwinięcia (x− |
| )18. Rozważ dwa przypadki. |
| | 3√2 | |
Proszę o osobę która się na tym zna


Pozdro
5 gru 16:19
Adam: Odświeżam
5 gru 17:17
5 gru 17:34
Bogdan:
(a + b)
n = c
1 + c
2 + c
3 + ... + c
k + c
k+1 + ... + c
n + c
n+1
.....
.....
Przykład.
| | 2 | |
Obliczyć jedenasty wyraz rozwinięcia (√2x + |
| 3√5)15 |
| | 3 | |
| | | |
n = 15, k = 11, ck = | an−k+1bk−1, |
| | |
| | | | 2 | |
c11 = | *(√2x)15−11+1*( |
| 3√5)11−1 = .... |
| | | 3 | |
5 gru 18:05
Adam: Bogdan a dało by rade zrobić te przykłady co mam napisane powyżej ? Bo właśnie z nich mam jutro
poprawę xD
pozdro
5 gru 18:12
Adam: Czyli w przykładzie b) będzie tak ?
| | | |
ck= | *2x 10−7+1 *(− 14) 6 |
| | |
5 gru 18:22
5 gru 18:44