iza: rozwiąż równanie:
a) |x+2√3 − |3 − 2√3|| = 1
b) |√(2−√5)2 + − x| = 0
5 gru 16:16
iwonka_a: Suma pierwszego i piątego ciągu arytmetycznego wynosi 18. Trzydziesty wyraz tego ciągu jest o
12 większy od wyrazu czternastego. wyznacz ten ciąg.
5 gru 16:25
mama: Iza: Jeśli wyrażenie podmodułowe jest dodatnie, to opuszczamy bez zmiany znaku, a jeśli jest
ujemne, to zmieniamy znaki na przeciwne. Przykładowo w a) drugi moduł jest wyrażniem ujemnym
więc zmieniasz znaki i opuszczasz moduł (uważaj na znak "−" przed modułem, zapisz moduł w
nawiasie i potem zmieniaj znaki. pozdrawiam
5 gru 16:28
5 gru 16:29
iwonka_a: Sorki żle wpisałam
5 gru 16:36
sylwia: Dwóch studentów pojechało na wycieczkę rowerową Pierwszego dnia pokonali 15% całej
trasy,drugiego dnia przejechali 1/3pozostałej drogi Trzeciegoi czwartego dnia przejechali
po17/120 całej trasy a piątego dnia przejechali ostatnie 34 km oblicz ile kilometrów studenci
przejechali w ciągu pięciu dni
5 gru 16:47
:): niech x− dlugosc calej trasy
1 dzien : 15%*x=0,15x
| | 1 | |
2 dzien: |
| (x−15%*X)=1/3(0,85x) |
| | 3 | |
3 dzien: 17/120x
4dzien: 17/120x
5 dzien: 34
dodaj to wszystko kazdego dnia i napisz ze jest to równe x. ORaz rozwiąż to równanie
5 gru 17:01