Patrycja: narysuj wykres funkcji f : X −> R. wyznacz jej zbiór wartości oraz wartość najmniejszą i
największą. czy f jest funkcją monotoniczną?
X= {1,2,3,4,5,6,7,8,9} , f(x) jest resztą z dzielenia x przez 4
5 gru 16:11
Łaskawy:

f:x−>R
X={1,2,3,4,5,6,7,8,9}
Reszta z dzielenia, czyli dzieląc 1 przez 4 otrzymujemy resztę 1. Idąc za tym...
f(1)=1 f(2)=2 f(3)=3 f(4)=0 f(5)=1 f(6)=2 f(7)=3 f(8)=0 f(9)= 1
f nie jest monotoniczna!
Wartość najmniejsza = 0
wartość największa = 3
28 paź 15:15
Łaskawy:

RESZTA Z DZIELENIA
28 paź 15:17
Patrycja: Dzięki, działa
10 mar 20:55