matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm czy dobrze robie??
wojtek:
czy dobrze rozwiazuje
log
a
9=
1
2
a
1
2
=9 (
1
a
)
2
= (
1
3
)
2
a= 3
5 gru 14:43
think:
wojtek dobrze do momentu a
1/2
= 9 dalej to wystarczy podnieść do kwadratu nic więcej.
5 gru 14:46