Extrema i przedziały monotoniczności
Ferdynand: wyznaczyć ekstrema i przedziały monotoniczności dla funkcji:
1. f(x)=x3−4x+5
2. f(x)=14x4−13x3−32x2+3
3. f(x)=23x3−x2−3x
4. f(x)=x2x−1
Ktoś umie to rozwiązać?
5 gru 14:19
Jack:
policz na poczatek pochodne, potem poszukaj pierwiastkow pochodnej...
5 gru 15:24
Ferdynand:
1. f ' =3x2−4 jakie miejsca zerowe, ktoś wie?
2. f ' = x3−x2−3x jakie są miejsca zerowe?
3, f ' = 2x2−2x−3 jakie są miejsca zerowe?
4. f ' = x2−2x(x−1)2 jakie miejsca zerowe?
5 gru 17:01