Przez działkę w kształcie prostokąta o wymiarach 20m x 40m ma przebiegać ścieżka
angie15: Przez działkę w kształcie prostokąta o wymiarach 20m x 40m ma przebiegać ścieżka w sposób
pokazany na rysunku. Powierzchnia ścieżki może stanowić co najwyżej 9,75% całej powerzchni.
Jaką największą wartość możę przyjąć x

rysunek:
http://i53.tinypic.com/9gvyc1.jpg
Bardzo proszę o pomoc przy tym zadaniu.
janek:
function(b){if(void 0===this||null===this)throw new TypeError;var
a=Object(this),e=a.length>>>0;if(0===e)return-1;var
d=0;0<arguments.length&&(d=Number(arguments[1]),d!==d?d=0:0!==d&&d!==1/0&&d
!==-(1/0)&&(d=(0<d||-1)*r.floor(r.abs(d))));if(d>=e)return-1;for(d=0<=d?d:r.
max(e-r.abs(d),0)

<e

++)if(d in a&&a[d]===b)return d;return-1}