matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyc??
wojtek:
jak to obliczyc
log
a
81=4 a
4
= 81 a
4
= 3
4
i jak dalej
5 gru 13:41
mac:
a = 3
5 gru 13:43
wojtek:
a jak to zrobić gdy log
a
81= −4
5 gru 13:53
think:
tak samo a
−4
= 3
4
1
1
(
)
4
= 3
4
⇔
= 3 ⇔ a = ...
a
a
5 gru 14:11