| 2 | ||
sinus jednego z katów ostrych tego tr. jest równy | . oblicz pole tego tr. | |
| 3 |
| 1−cosx)(1+cosx) | ||
zad3; | =0,4 rozwiąż równanie | |
| sinx*cosx |
| √3+sinx | ||
zad4; znajdz miarę kąta ostrego dla którego jest spełniony warunek | =cosx+1 | |
| √3 |
2a2 d2
d = a√2
D2 = a2 + d2 = a2 +2a2 = 2a2
D = a√3
cos α = dD = a√2a√3 = √63
a6 = sin α =23
a = 4
b2 + 42 = 62
b = 2√5
| (1−cosx)(1+cosx) | |
= 0,4 sinx≠0 cosx≠0 x≠0+kπ x≠π2+kπ
| |
| sinx*cosx |
| 12−cos2x | |
= 0,4
| |
| sinx*cosx |
| sin2x | |
= 0,4
| |
| sinx*cosx |
| sinx | |
= 0,4
| |
| cosx |
| √3+sinx | |
= cosx+1
| |
| √3 |