.
tak: | | 4√17 | | √17 | |
tg α = 4 −−zatem sinα= |
| , cosα |
| |
| | 17 | | 17 | |
prawda to ?
4 gru 23:27
Tomasz: Prawda to
5 gru 00:42
Eta:
cała prawda i tylko prawda
5 gru 00:51
Eta:
sprawdź jedynkę trygnometryczną i nie musisz pytać
sin
2α+ cos
2α=1
| | 16*17 | | 17 | | 17 | |
|
| + |
| = |
| = 1
|
| | 172 | | 172 | | 17 | |
czyli gra
5 gru 00:55
Jack:
w zasadzie znaki przy cos i sin zależą jeszcze od ćwiartek...
5 gru 00:59
Eta:
W programie podstawowym ( mają tylko funkcje kątów ostrych )
fakt faktem
tak o tym nie wspomina
5 gru 01:04