matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
Mariolka13:
Zapisz w postaci potęgi liczby 3 (
1
9
)
3
* 3
−5
to jest licznik (
1
27
)
−2
a to mianownik
4 gru 23:23
dero2005:
1
1
1
(
)
3
= (
)
3
= (
)
6
itd
9
3
2
3
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
5 gru 09:58
stanislaw:
(3
−
2
)
3
*3
−
5
3
−
6
*3
−
5
3
−
1
1
=
=
= 3
−
1
7
(3
−
3
)
−
2
3
6
3
6
5 gru 10:54