.
pomoc: a=log 25
4 + log 4
4 ==?
ja to obliczałem:
4 log 25 + 4log 4= 4 (log 25+log 4)= 4 log 100= 4 * 10=40
gdzie jest bład?

odpowiedzi:
a=4, a =8 , a= 8+log 29
4 gru 22:11
think: ano podstawowy...
logab = c ⇔ ac = b
10do jakiej potęgo = 100?
4 gru 22:19
Eta:
log100=
2 , bo 10
2= 100
teraz popraw........
odp: a= 8
4 gru 22:19
M4ciek:
4log 25 + 4log4 = log390625 + log256 = log100000000 = 8

wiem super sposob
4 gru 22:23
pomoc: Eta−a no tak,cos mi sie pomajtało

M4ciek−ale zabawkowy jestes .
4 gru 23:00