Wiktor: Sprawdź czy podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi wiedząc ,że α=(0,90)stopni
2cos2α−1=1+2tg2α
4 gru 21:25
Wiktor: w liczniku jest 2
4 gru 21:28
Tomasz: 8.60
e)
| 2 | |
| − 1 − 1 − 2tg2a = 0 |
| cos2a | |
| 2 | | 2sin2a | |
| − |
| − 2 = 0 |
| cos2a | | cos2a | |
| 2(1 − sin2a) | |
| − 2 = 0 |
| cos2a | |
2 − 2 = 0
0 = 0
∧ [ L=P => Równość jest tożsamościowa ]
x∊(0;90)
4 gru 21:40
Wiktor: dzięki, nie wiedziałem z której strony zacząć i za co się wziąść
4 gru 21:42
Eta:
Godzio 
...... co Ty na to?
4 gru 22:58
Godzio:
A ja na to jak na lato

A ogólnie, kiepściutko
4 gru 23:34
Tomasz: Zapomniałem dodać, że nad = przy każdej równości powinien być znak zapytania.
5 gru 00:58
mikaa: sin a+ cos a/sin a=ctg a*(1+tg a)
26 wrz 20:06
marti: cosa x tga / sina= 1
*a− alfa
19 maj 21:38
pala: jakim cudem 3 linika DA fuq man!
22 mar 21:58