zapisz w postaci potęgi liczby 2
Mariolka13: 5√16 * 5√2
4 gru 20:32
mila: czego nie wiesz
4 gru 20:37
mila: 16:2
8;2
4:2
2:2
1 16=24
a3/4=4√a3
4 gru 20:42
Mariolka13: co z tymi 5? same się usuwają?
4 gru 20:44
Amaz:
Mam pytanie: Do której klasy chodzisz?
4 gru 20:53
Mariolka13: II gim
4 gru 20:54
Amaz:
5√16*5√2 = 5√2*16 = 5√32 = ...
Masz szczęście, bo jakbyś była ze szkoły ponadgimnazjalnej, to bym Ci nie pomógł...
4 gru 20:58
mila: 5√16*2=5√32=5√25=2(5*1/5)=21=2
albo 5√24*21/5=(24)1/5*21/5=24/5+1/5=25/5=21
4 gru 21:02
Mariolka13: Dziękuję.
4 gru 21:04