matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
pp:
oblicz czy ciąg jest geometryczny
1
a
n
=
2
n
4 gru 16:15
sushi_ gg6397228:
a moze lepiej "wykazac", ze ciag jest geometryczny
a
n+1
=== stała liczba
a
n
4 gru 17:14
michal:
To też się może przydać:
1
=x
−n
x
n
x
n+m
=x
n
*x
m
4 gru 17:52