4 gru 12:56
magda: przenosimy wszystko na lewą stronę nierówności
następnie dziedzina x
2≠0 zatem x≠0 czyli R\{0}
teraz wspólny mianownik
dalej dasz sobie radę
4 gru 13:23
exi: Czyli potem wyjdzie x2(2x3−1)≤0
czyli x=0 i jak mam obliczyć nawias żeby pod pierwiastkiem nie było ułamka tylko liczby
całkowite
4 gru 13:40
exi: | | 3√4 | |
czyli z nawiasu wyjdzie |
| |
| | 2 | |
4 gru 13:45
magda: 2x
3−1=0
2x
3=1
| | 1 | 3√23√2 | | 3√4 | |
x= |
|
| = |
| |
| | 3√2 | 3√23√2 | | 2 | |
4 gru 13:48
exi: dzięki za pomoc
4 gru 13:52