zaznacz zbiór punktów płaszczyzny
x:

witam, proszę o sprawdzenie, czy dobrze to zrobiłem:
zaznacz zbiór punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają poniższe warunki:
| | xy | |
log2 |
| = log2x * log2y |
| | 2 | |
D:
{ xy > 0
{ x > 0
{ y > 0
{ x > 0
{ y > 0
| | xy | |
log2 |
| = log2x * log2y |
| | 2 | |
log
2xy − log
22 = log
2x * log
2y
log
2x + log
2y − 1 = log
2x * log
2y
log
2x * log
2y − log
2x − log
2y + 1 = 0
log
2x(log
2y − 1) − 1(log
2y − 1) = 0
(log
2x − 1)(log
2y − 1) = 0
log
2x = 1 ⋁ log
2y = 1
log
2x = log
22 log
2y = log
22
x = 2 y = 2