matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość budynku o wymiarach podanych na ryskunku
Loyola:
Oblicz objętość budynku o wymiarach podanych na ryskunku:
http://images23.fotosik.pl/112/a16a9cc89b92c49d.png
wymiary w metrach
4 gru 12:44
luk:
masz 2 bryły o podstawie trójkąta i prostokąta(stawiając bryłe na ścianie przedniej) objętość pierwszej i drugiej = pole podstawy razy wysokość
1
V
bryły
=2,5*4*6+
4*1,5*6=
2
4 gru 12:58